Перевантаження літака: ДБР назвало причини катастрофи Ан-26 біля Чугуєва

Перевантаження літака: ДБР назвало причини катастрофи Ан-26 біля Чугуєва
Основна причина катастрофи літака Ан-26 під Чугуєвим, в якій загинули 26 українських військовослужбовців, – перезавантаження літака та дозвіл на злети конвеєрним способом.

Слідчі Державного бюро розслідувань назвали основну причину падіння літака Ан-26 під Чугуєвом, про це повідомив начальник слідчого відділу Державного бюро розслідувань України Вадим Приймачок під час брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна" в четвер, 13 травня.

Дозволи, які порушували техніку безпеки розповідає Приймачок, керівництво давало протягом чотирьох останніх польотів. Це призвело до того, що під час останнього заходу на зліт екіпаж не зміг виявити поломку системи, яка свідчила про некоректну роботу лівого двигуна.

Він також зазначив, що екіпаж злетів із цієї поломкою, проте керівники польотів не надали практичної допомоги екіпажу в подальших діях для безпечної посадки літака.

"Внаслідок того, що екіпаж був недостатньо підготовленим до польотів уночі, за відсутності допомоги з боку керівництва, відбулося його падіння з подальшими трагічними наслідками", - повідомили Вадим Приймачок.

Нагадаємо, що 25 вересня 2020 року на Харківщині здійснюючи посадку на військовий аеродром під Чугуєвом розбився літак Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ. Внаслідок катастрофи загинули 26 людей (в тому числі двоє уродженців Львівщини): 19 курсантів і семеро офіцерів.

Читайте також
Авіакатастрофа АН-26 на Камчатці: у МЗС повідомили чи були українці на борту літака (відео) Авіакатастрофа АН-26 на Камчатці: у МЗС повідомили чи були українці на борту літака (відео)
Роботу рятувальників щодо ліквідації наслідків смертельної авіакатастрофи ускладнює сильний вітер у регіоні. Усі тіла загиблих були знайдені, серед них є неповнолітня дитина.
На Прикарпатті на житловий будинок впав легкомоторний літак: загинуло четверо осіб (відео) На Прикарпатті на житловий будинок впав легкомоторний літак: загинуло четверо осіб (відео)
Повітряне судно зачепило приватний житловий будинок, після чого дах особняка спалахнув потужним вогнем.
На Прикарпатті внаслідок авіакатастрофи загинув пілот та троє американців (відео) На Прикарпатті внаслідок авіакатастрофи загинув пілот та троє американців (відео)
У літаку, який впав на приватний будинок у Прикарпатті, загинули пілот-українець і троє хасидів з США. Загиблі приїхали на Прикарпаття на відпочинок.
Loading...
Load next