Мінна небезпека в Україні тільки зростатиме — Генштаб

Мінна небезпека в Україні тільки зростатиме — Генштаб

Зменшення вартості і підвищення безпеки розмінування є пріоритетами військових інновацій у ситуації із надзвичайним рівнем забруднення вибухонебезпечними предметами території України.

Про це на брифінгу в Military Media Center розповів представник Центрального воєнно-наукового управління Генерального штабу Збройних Сил України полковник Володимир Коцюруба.

На брифінгу, присвяченому механізму оцінки та впровадження винаходів та інновацій, які застосовуються в секторі безпеки та оборони, він сказав, що засоби розмінування є перспективним напрямком розвитку, і потреба в них з кожним днем зростає.

Це пов’язано з тим, що проблема мінної безпеки в Україні тільки зростатиме, - зауважив Коцюруба.

За оцінками експертів, Україна входить у п’ятірку найзабрудненіших вибухонебезпечними предметами країн. Територія забруднення орієнтовно становить 82,5 тисячі квадратних кілометрів.

Тому, за словами полковника Коцюруби, одним із напрямків, які передбачають інновації в питанні розмінування місцевості, є зменшення вартості і підвищення безпеки процесів розмінування.

Нагадаємо, Ситуація в енергосистемі: на Донеччині є влучання в об’єкт генерації, частково електропостачання відсутнє ще у чотирьох областях

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Вогонь охопив усі поверхи великої частини будівлі: масштабна пожежа на Закарпатті (відео) Вогонь охопив усі поверхи великої частини будівлі: масштабна пожежа на Закарпатті (відео)
На місці працювало кілька пожежних бригад. Вогонь був дуже потужний, а полум'я виднілося на кілька кілометрів.
Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео) Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео)
Рекомендації міністерства зумовлення з урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації.
Найближчі дні в Україні очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки - ДСНС Найближчі дні в Україні очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки - ДСНС
В ДСНС повідомили, що у 8 областях очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.
Loading...
Load next