Зеленський заявив, що не бачить потреби в мобілізації пів мільйона людей

Зеленський заявив, що не бачить потреби в мобілізації пів мільйона людей

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі не бачить потреби в мобілізації 500 тисяч людей.

Про це він повідомив в інтерв'ю британському телеканалу «Channel 4 News».

Я поки що не побачив достатньо зрозумілих деталей, щоб сказати, що пів мільйона треба мобілізувати, - заявив він.

Президент наголосив, що гроші на проведення мобілізації такої кількості людей йтимуть не від іноземних партнерів, а їх виділятимуть із державного бюджету України. Він також назвав мобілізацію «питанням справедливості» для військових, які воюють від початку повномасштабного вторгнення.

Питання мобілізації… перш за все, це питання справедливості. Бо є люди, які з першого дня на війні, і те, що вони не жаліються, це не значить, що не має бути можливості людям їх замінити, їм відпочити. Більше мати можливості тим, хто відвоював всі ці місяці найпотужніші і найскладніші, - я впевнений, що то були найскладніші місяці війни, - вони заслуговують на справедливість, що їх замінять інші. І якщо не вистачає людей, натренованих, професійних, то треба людям військовим дати інструмент у виді мобілізації, щоб вони могли мобілізувати частину суспільства, а потім підготувати – це дуже важливо. Підготувати, не кидати їх на поле бою, в іншому випадку у них буде шансів менше вижити і це неправильно, це зовсім неправильно, - наголосив Зеленський.

Тому, підкреслив він, треба з цим виважено обходитись - закон про мобілізацію важливий, розумний і справедливий. Тобто для військових це потрібно.

І не можна просто сказати: «Ну, їм там вистачить їх армії», це просто нечесно і несправедливо. Це перше. А передусім людям дуже важливо сказати куди він іде, що він буде тренований, що у нього буде достатньо всього і на що він розраховує. Він не може йти просто в пітьму, в темряву, просто йти і не знати на скільки він йде тощо. Тобто питань дуже багато. Вся історія про мобілізацію – це, перш за все, питання справедливості, - додав Президент.

Він переконаний, що справедливо замінити, щоб комусь справедливо відпочити: "Не справедливо обходити, коли хтось за тебе гине або віддає життя, і справедливо, що людина повинна знати куди вона йде, на скільки, на скільки її підготують, хто її підготує – це дуже важливо, все це питання справедливості".

Нагадаємо, Україна стабільно проходить опалювальний сезон, дефіциту в енергосистемі немає - Міненерго

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next