Правоохоронці затримали на хабарі посадовця Київської митниці

Правоохоронці затримали на хабарі посадовця Київської митниці

У змові з митним брокером він організував злочинну схему по систематичному стягненню неправомірною вигоди з імпортера кави за вирішення та урегулювання перешкод під час розмитнення товарів з Колумбії та Бразилії.

Про це повідомляє Нацполіція.

Сам посадовець визначав кінцеву вартість товару, вирішував питання щодо розмитнення товару та надавав вказівки митному брокеру. Той за його вказівкою оформляв документи, безпосередньо спілкувався з підприємцями та отримував від них гроші.

Слідчі затримали зловмисників під час чергової передачі грошей на суму 108 000 гривень, більше 50% з якої становила неправомірна вигода, та голосили їм про підозру за одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України), до суду скеровано й ухвалено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Литва розпочинає програму реабілітації для поранених військових ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На двох митних постах ДБР затримало російських диверсантів На двох митних постах ДБР затримало російських диверсантів
Двоє чоловіків були громадянами РФ.
Правоохоронці "спіймали на гарячому" банду хабарників на Київській митниці  (фото) Правоохоронці "спіймали на гарячому" банду хабарників на Київській митниці (фото)
Співробітники Київської Держмитслужби вимагали з підприємців кошти за нестворення штучних перешкод у розмитненні товарів. Сума одноразового хабаря становила майже 8 тисяч доларів.
Loading...
Load next