У Криму окупанти знищили низку мусульманських кладовищ

У Криму окупанти знищили низку мусульманських кладовищ

У Криму з 2014 року окупанти знищили низку мусульманських кладовищ, які є культурною спадщиною корінних народів та мали велику цінність для української культури.

Про це повідомляє представництво Президента в АРК.

У Криму за час окупації було знищено ряд мусульманських кладовищ, які є культурною спадщиною корінних народів та мали велику цінність для української культури загалом, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2017 році окупанти зруйнували мусульманське кладовище «Гурзуф-Азіз» біля пляжу «Гурівські камені». У 2018 під час незаконного будівництва так званої траси Таврида розкопали могили старовинних поховань (працювала важка техніка). Також під час цього процесу було знищено безліч старовинних археологічних пам'яток, зокрема некрополь «Кирк Азизлер», скіфське городище «Кермен Бурун», понад тисячу артефактів незаконно вивезено до Росії.

У представництві додали, що у 2018 під час зведення огорожі на вул. Червоноармійській у Сімферополі, екскаватором зруйновано поховання старого мусульманського кладовища.

У 2019 у місті Старий Крим під час будівельних робіт біля міського стадіону екскаватором вирито мусульманські могильні плити, за попередніми оцінками датовані XIII століттям. Також у 2019 в селі Мамашай (нині Орлівка) неподалік Севастополя окупанти зруйнували меморіальні плити з іменами 57 кримських татар, що воювали у лавах радянської армії у Другій світовій війні.

Нагадаємо, У Криму росіяни влаштували мобілізаційну облаву на мусульман під час свята - АТЕШ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото) Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото)
Російська Федерація й надалі продовжує збільшувати свою військову силу поблизу українсько-російських кордонів. Зокрема збільшується кількість авіації, яка була помічена у Криму та поблизу України.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС
Бойовики відкривали вогонь біля Пісків. Завдяки зусиллям наших воїнів, рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Loading...
Load next