Німеччина виділить €100 млн для українських програм у сфері охорони здоров'я

Німеччина виділить €100 млн для українських програм у сфері охорони здоров'я

Уряд Німеччини на Конференції з відновлення України в Берліні пообіцяв Києву нову допомогу для програм у сфері охорони здоров'я на загальну суму близько 100 мільйонів євро.

Про це повідомляє Tagesschau.

З них 65 млн євро призначені для психічного здоров'я та психосоціальної підтримки, 12 млн євро – для партнерства лікарень, і 20 млн євро для медичних установ, що спеціалізуються на роботі з жінками.

Міністр охорони здоров'я Німеччини Карл Лаутербах вказав на те, що загарбницька війна РФ проти України не обмежується лише тим, що забирає багато життів та калічить незліченну кількість людей.

Постійні страждання, втрата близьких і драматичний досвід травмують цілі покоління, – сказав він, пояснюючи необхідність підтримки, зокрема, у психічній сфері.

Урядовець навів приклад дітей в Україні, чиї перші спогади пов'язані з бомбардуваннями.

Це перспективи, яких потребує ця сильна й вражаюча країна, – додав Лаутербах.

Нагадаємо, Італія виділяє Україні €140 млн на відбудову

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
Гуманітарна допомога військовим: Харків отримав нові «швидкі» (відео) Гуманітарна допомога військовим: Харків отримав нові «швидкі» (відео)
Від Данії на Харківщину передали 18 нових автомобілів швидкої допомоги. Від початку російсько-української війни там було пошкоджено 19 «швидких».
5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву 5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву
Тим часом, в Україну прибула третя партія військової допомоги США.
Load next