Росія тимчасово скасувала заборону на експорт бензину

Росія тимчасово скасувала заборону на експорт бензину

Росія тимчасово скасувала заборону на експорт бензину, щоб уникнути надмірного накопичення запасів на нафтопереробних заводах, оскільки внутрішні поставки задовольнили попит.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з постановою уряду, підписаною прем'єр-міністром Михайлом Мішустіним 17 травня і опублікованою в понеділок, нафтопереробним заводам дозволено експортувати бензин з 20 травня до 30 червня.

Рішення було прийнято з урахуванням "насиченості внутрішнього ринку" і "з метою недопущення падіння обсягів переробки нафти на окремих нафтопереробних заводах через затоварювання бензином".

Росія обмежила поставки бензину на зовнішні ринки з 1 березня на пів року, щоб уникнути дефіциту палива на внутрішньому ринку і стрибків цін на тлі передвиборчої кампанії Володимира Путіна на п'ятий термін, нагадує видання.

У лютому, безпосередньо перед забороною, Росія продавала за кордон близько 141 000 барелів бензину на день, або майже 14% від загального обсягу виробництва цього виду палива, згідно з галузевими даними, з якими ознайомилося агентство Bloomberg. Близько половини російського експорту бензину припадає на країни за міжурядовими угодами, в тому числі в країни Євразійського економічного союзу, на які заборона не поширюється.

Нагадаємо, Австрія виділить €5 млн на відновлення енергоінфраструктури України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Load next