Росія перехоплює телефонні дзвінки та листування в районах ведення бойових дій - Генштаб

Росія перехоплює телефонні дзвінки та листування в районах ведення бойових дій - Генштаб

У Генеральному штабі Збройних сил України попереджають захисників про перехоплення росіянами телефонних дзвінків та листування в районах ведення бойових дій і закликають бути пильними.

Про це повідомляє Генштаб.

Ворог продовжує активно використовувати власні можливості з перехоплення телефонних дзвінків та листування українських військовослужбовців в районах ведення бойових дій, ‒ зазначають у Генштабі.

Для цього російські спецслужби: створюють фейкові базові станції стільникового зв’язку, використовують на тимчасово захоплених територіях України обладнання українських мобільних операторів для налаштування так званої “паралельної” переадресації, за якої виклик може йти одночасно на два номери – безпосереднього абонента та інший (чужий) номер, застосовують шкідливі програмні засоби, що записують звук при розмові або роблять скриншоти при листуванні і потай пересилають їх на визначені інтернет-адреси тощо.

У Генштабі пропонують військовослужбовцям пройти онлайн-курс з базових заходів кібербезпеки, щоб убезпечити себе та близьких, мінімізувати кіберзагрози й виключити можливі канали витоку інформації, розголошення якої може призвести до обізнаності ворога про дії Сил оборони України.

Цей курс підготували фахівці Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут і доступний для діючих військовослужбовців за посиланням.

Нагадаємо, Окупанти розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів ‒ Сирський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Load next