Всі області України перейшли в "зелену" зону карантину: що буде дозволено

Всі області України перейшли в "зелену" зону карантину: що буде дозволено
В "зеленій" зоні карантину діють найслабші обмеження, оскільки, цей рівень дає змогу пом'якшити протиепідемічні обмеження у регіонах.

Станом на 9 червня ситуація із поширенням COVID-19 у регіонах України стабілізувалась. Вперше за довгий час усі області потрапили в "зелену" зону карантину. Про це свідчать оприлюднені МОЗ індикатори визначення рівнів епідеміологічної небезпеки у регіонах.

До сьогодні всі області України перебували у "жовтій" зоні. Однак, у "зеленій" діють найслабші карантинні обмеження. Зокрема, вони передбачають:

  • перебування у громадських будівлях у масках або респіраторах;
  • масові заходи за участю понад 50 осіб;
  • роботу кінотеатрів та закладів культури з наповненістю не більше 50% місць у кожному окремому кінозалі або залі;
  • перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць;
  • відвідування закладів дошкільної, шкільної, позашкільної та спеціалізованої освіти, якщо на самоізоляції понад 50% дітей та персоналу закладу;
  • роботу кафе, барів, ресторанів після 22-ї та до 7-ї години. Проте, дозволяється адресна доставка їжі та продаж на винесення.

Зауважимо, що у "зелену" карантинну зону області переводить МОЗ. Проте, остаточне рішення про перехід до слабших карантинних обмежень повинна ухвалити Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Читайте також
Уряд анонсував продовження карантину в Україні до 31 серпня Уряд анонсував продовження карантину в Україні до 31 серпня
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня. Попри те, що ситуація з COVID-19 в країні покращилась, на думку урядовця українцям треба бути готовими до всього.
В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня
Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій планує запровадити "жовтий" рівень епідемічної небезпеки по всій території країни з 00 годин 00 хвилин 22 вересня.
Запровадження "жовтої" зони в Україні: уряд має ухвалити зміни до адаптивного карантину Запровадження "жовтої" зони в Україні: уряд має ухвалити зміни до адаптивного карантину
Наразі МОЗ планує пом'якшити вимогу до вакцинації 80% персоналу закладів освіти. Оновлена постанова передбачатиме, що для роботи в "жовтій" зоні вакцинованими вважатимуться вчителі та інші педагогічні працівники, які матимуть хоча б одне щеплення.
Loading...
Load next