У Львові повідомили про замінування усіх шкіл (оновлюється)

У Львові повідомили про замінування усіх шкіл (оновлюється)
Цю інформацію підтвердила речниця Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

У Львові є 149 шкіл. За словами Світлани Добровольської, повідомлення про замінування шкіл у Львові надійшло 12 січня о 11:00. Правоохоронці обстежують приміщення шкіл та прилеглу територію. Вже проводиться евакуація  учнів та працівників шкіл. Повідомляє Львівська міська рада.

На місцях  працюють слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції,  спеціалісти-вибухотехніки, кінологи, співробітники інших служб поліції Львівщини, а також патрульні поліцейські.

Деякі школи розіслали повідомлення батькам про подію і попросили забрати дітей із навчання. Зокрема, ліцей ім. В. Симоненка розіслав повідомлення: 

Доброго дня, шановні батьки. Прийшло повідомлення про замінування шкіл по всій Україні. Ми мусимо, згідно з наказом управління освіти, евакуювати учнів. Прошу терміново передати інформацію усім батькам, особливо початкова школа. Потрібно забрати дітей. Терміново!?, – йдеться у повідомленні.

Як повідомили у міському управлінні освіти, в цій ситуації усі навчальні заклади діють згідно з протоколом.

Станом на сьогодні ще не всі заклади освіти вийшли на навчання – вчиться лише частина. Ми діємо за протоколом. Класні керівники обдзвонюють усіх батьків, дітей ми евакуюємо на вулицю, батьки приходять і забирають їх додому. Обстежуємо приміщення – на поверхах, всередині та ззовні – на наявність якихось невідомих предметів та вибухонебезпечних матеріалів. Будуть відповідні служби, вони обстежуватимуть заклади, — розповіла керівниця управління освіти Леся Васюта.

Така ситуація сталась вчора у Києві, де є близько 500 навчальних закладів. Усього зі шкіл евакуювали близько 700 людей. Повідомила УП.

Сьогодні також у У Черкасах правоохоронці перевіряють інформацію про замінування шкіл міста.  Повідомляє Поліція Черкаської області.

Злата Новосельська -  pravdatutnews.com

Читайте також
Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео) Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео)
Уроки безпеки для школярів. Львівські вогнеборці спільно із поліціянтами навчають дітлахів правил поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Такі пізнавальні уроки відбудуться у всіх районах області.
Діти до школи: з понеділка 22 листопада відновлюється очне навчання у 5-11 класах Діти до школи: з понеділка 22 листопада відновлюється очне навчання у 5-11 класах
Засідання комісії з надзвичайних ситуацій погодило план дій.
У Львові знову повідомили про замінування всіх шкіл: оновлено (відео) У Львові знову повідомили про замінування всіх шкіл: оновлено (відео)
Поліція уже перевіряє інформацію.
Loading...
Load next