Розвідка рф у 2014 році підірвала військові склади у Врбетиці

Розвідка рф у 2014 році підірвала військові склади у Врбетиці

Слідство в Чехії підтвердило, що вибухи на складах зброї в селі Врбетиці у 2014 році влаштували співробітники російської військової розвідки (ГРУ).

Про це повідомляє Radio Prague International.

Поліція Чехії завершила розслідування вибухів на військових складах у селищі Врбетиці, що сталися у 2014 році. Криміналісти підтвердили, що подія, внаслідок якої загинули двоє людей і було завдано багатомільярдних збитків, не була випадковістю.

Слідчі довели, що організатором вибухів складів на чеській території є військова розвідка ГРУ РФ та агенти, які також здійснили замах у Солсбері у Великій Британії на подвійного агента Сергія Скрипаля. Однак в даний час, як констатує Національний центр боротьби з організованою злочинністю (NCOZ), справа відкладена, оскільки неможливе продовження переслідування винних.

NCOZ встановив, що російська військова розвідка була причетна до організації вибухів і загибелі чеських громадян, включаючи той факт, що це була не єдина подібна акція, а частина реалізації програми довгострокової підривної діяльності російської військової розвідки на території Європейського Союзу та України, – йдеться у пресрелізі криміналістів.

За підривом військових складів, констатують слідчі, стояла спеціальна група військової розвідки 29155, призначена для проведення диверсійних операцій за кордоном, підвідомча 161-му Центру підготовки фахівців спеціального призначення ГРУ. Як зазначається, виконавцями вибуху були Анатолій Чепіга та Олександр Мішкін, які в минулому також здійснили замах на Скрипаля та його доньку у британському місті Солсбері.

Як було з'ясовано раніше, агенти ГРУ проникли на склади боєприпасів, скориставшись підробленими паспортами, оформленими на інші імена. Поліція Чехії не може звинуватити агентів ГРУ РФ, оскільки вони знаходяться на території Російської Федерації.

Росія із чеськими правоохоронними органами не співпрацює та не видає підозрюваних для кримінального переслідування.

Нагадаємо, Серед окупаційної армії росії зростає рівень дезертирства ‒ ГУР

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next