В Індії спека сягнула майже +53°: за добу загинули щонайменше 15 людей

В Індії спека сягнула майже +53°: за добу загинули щонайменше 15 людей

Щонайменше 15 людей померли від підозри на тепловий удар в східних штатах Індії Біхар і Одіша в четвер, оскільки регіон охопила виснажлива спека, що, як очікується, триватиме до суботи.

Про це повідомляє Reuters.

Індія переживає неймовірно спекотне літо, і частина столиці Делі цього тижня зафіксувала найвищу температуру в країні – 52,9 °С.

У той час як температура в північно-західній і центральній Індії, як очікується, знизиться в найближчі дні, спека, що панує над східною Індією, ймовірно, триватиме ще два дні, повідомляє Метеорологічний департамент Індії (IMD).

В державній лікарні в регіоні Руркела в штаті Одіша повідомили про смерть 10 осіб, а в місті Аурангабад в штаті Біхар від сонячного удару померло п'ятеро людей. Ще семеро людей померли по дорозі до лікарні, проте точну причину їх смерті ще визначать лікарі після розтину. Троє людей померли від ймовірного теплового удару в штаті Джаркханд, повідомляють місцеві ЗМІ.

Уряд регіону Одіші заборонив своїм співробітникам перебувати на вулиці з 11 до 15 години, коли температура досягає максимуму. У Делі, де через високу температуру птахи та дикі мавпи втрачали свідомість, а міський зоопарк обладнав басейни та спринклери, щоб принести полегшення своїм 1200 мешканцям.

Індія, яка проводить свої національні вибори в умовах спеки, посідає третє місце у світі за обсягами викидів парникових газів, але поставила собі за мету досягти нульового рівня викидів до 2070 року.

Нагадаємо, Кожен третій українець живе в бідності - Світовий банк

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла
Погода в Україні до кінця червня і на початку липня буде мінливою - з перепадом температури повітря в 10 градусів у низці регіонів, однак грозові дощі випадатимуть не часто.
Load next