СБУ затримала киянина: Видавав себе за співробітника СБУ і видурював гроші у сімей українських військовополонених

СБУ затримала киянина: Видавав себе за співробітника СБУ і видурював гроші у сімей українських військовополонених

Служба безпеки ліквідувала ще одну шахрайську схему виманювання грошей у родичів українських військовополонених та зниклих безвісти. У Києві затримано місцевого жителя, який видавав себе за учасника “пошукової групи” СБУ.

Про це повідомила пресслужба відомства.

За 8-10 тисяч доларів шахрай обіцяв “допомогти” людям, які розшукують своїх близьких. Сума залежала від емоційного стану “клієнтів” та їх платоспроможності.

Для переконливості фігурант повідомляв, що начебто має знайомих в органах РФ, які вирішують питання щодо повернення додому українських військовополонених.

За даними слідства, шахрай вимагав з потерпілих переказувати гроші на його власні банківські картки, які в подальшому були вилучені в ході обшуку. Після отримання коштів він припиняв спілкування зі своїми жертвами і більше не виходив з ними на зв’язок.

Також у ході документування злочинної діяльності стало відомо, що він розміщує у соцмережах неправдиві повідомлення про збір грошей на авто для українських захисників.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Нині фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

В СБУ нагадують, що питання звільнення військовополонених перебуває винятково у компетенції органів державної влади.

Якщо ви або ваші знайомі потрапили у ситуацію, коли невідомі вимагають гроші за “визволення” родича з полону, негайно звертайтесь до Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених: +38 044 321-11-21, +38 098 321-11-21, Viber, WhatsApp, Telegram: +38 067 650-83-32 або на електронну адресу united_center@ssu.gov.ua, — зауважили у відомстві.

Нагадаємо, У 5 областях завершують будівництво фортифікацій - Міноборони

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила проросійського агітатора, який збирав підписи за імпічмент президента (фото) СБУ викрила проросійського агітатора, який збирав підписи за імпічмент президента (фото)
Також він просував ідею про "перебування України під зовнішнім управлінням".
В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото) В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото)
Правоохоронці СБУ викрили міжнародне злочинне угрупування, яке продавало підроблену вакцину американського виробництва Pfizer від коронавірусу. Вартість однієї фейкової дози становила 250 доларів.
Load next