На ДніпроГЕС досі розбирають завали та проводять демонтажні роботи - Федоров

На ДніпроГЕС досі розбирають завали та проводять демонтажні роботи - Федоров

На Дніпровській ГЕС досі тривають роботи з розбирання завалів і демонтаж після масованого ракетного удару, який у березні військові РФ завдали по гідроелектростанції.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

Складно сказати, скільки знадобиться часу для відновлення, тому що зараз продовжуються демонтажні роботи та розбір завалів після тієї атаки, яку ворог здійснив на ДніпроГЕС, ‒ заявив Федоров.

За його словами, всього з початку року понад 20 ракет прилетіло на ДніпроГЕС, тому руйнування вкрай масштабні, та тому на сьогодні взагалі не йдеться про відновлення енергетичної складової, а лише логістичної. Оперативно запустили по одній смузі руху в обидва боки, а раніше було дві.

Федоров зазначив, що Укренерго вже укладає угоди з підрядниками, які проєктуватимуть та здійснюватимуть відновлення ГЕС.

Сьогодні ще зарано говорити про строки, але всі зацікавлені в тому, щоб максимально інтенсифікувати та пришвидшити виконання цих робіт, ‒ додав він.

Начальник ОВА зауважив, що залученням міжнародного фінансування для відбудови ДніпроГЕСу займається Укргідроенерго.

Зі свого боку максимально доводимо до наших міжнародних партнерів про пріоритетність відновлення ДніпроГЕС та необхідність допомоги, ‒ наголосив Федоров.

Нагадаємо, Сирський обговорив з військовим керівництвом Литви ситуацію на полі бою в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next