Медикині та фармацевтки мають стати на військовий облік — постанова уряду

Медикині та фармацевтки мають стати на військовий облік  — постанова уряду

Кабінет Міністрів виключив норму, за якою медикині чи фармацевтки, які не стоять на військовому обліку в ТЦК (військкоматах), могли працевлаштовуватися як невійськовозобов’язані.

Відповідні зміни уряд вніс постановоюпередає «Судово-юридична газета».

Тепер усі медикині та фармацевтки мають стати на військовий облік, якщо бажають працювати далі.

Раніше ця норма передбачала, що жінки, які здобули освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю та не перебували на військовому обліку, могли працевлаштовуватися як невійськовозобов’язані до кінця 2026 року. Тепер таку норму виключили.

Водночас чинними лишаються норми, за якими керівники державних органів та підприємств повідомляють ТЦК про жінок, які в них працюють та які здобули освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю і не перебувають на обліку.

Непрацевлаштовані жінки мають самостійно прибути до ТЦК, щоб їх узяли на військовий облік, ‒ йдеться в постанові.

Жінок, які мають спеціальність або професію, споріднену з військово-обліковими спеціальностями (крім тих, які здобули освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком), беруть на військовий облік за їхнім бажанням на загальних засадах.

Нагадаємо, В Нідерландах десять українських військових завершили навчання з обслуговування F-16

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Із кулею в серці: неймовірна історія порятунку українського військового (відео) Із кулею в серці: неймовірна історія порятунку українського військового (відео)
Український військовий два дні йшов лісом із кулею в серці і вижив.
Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео) Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео)
Голлівудський актор Арнольд Шварценеггер звернувся до росіян.
Load next