Вірменія може заборонити трансляцію російських телеканалів і радіопрограм

Вірменія може заборонити трансляцію російських телеканалів і радіопрограм

Вірменія може заборонити трансляцію російських телеканалів і радіопрограм, якщо вимоги Єревана поважати державний лад в країні не будуть виконані.

Про це на прес-конференції заявив прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян, повідомляє News.am.

Очільник вірменського уряду пояснив, що очікує, що в російських ефірах буде виявлено повагу до громадян та державного порядку Вірменії.

Думаю, ми не хочемо чогось неймовірного. Не уявляю, щоб у Росії була можлива трансляція такого телеканалу, в ефірі якого говорять із таким самим лексиконом. Такого бути не може, це виключено. Ми просимо про шанобливе ставлення до Вірменії та її інтересів, - сказав Пашинян.

За його словами, з огляду на дружні відносини з Росією, Вірменія "готова просити п'ять-сім разів поспіль, потім вимагати", і якщо "цю вимогу буде проігноровано", то всі російські телеканали не повинні транслюватися у Вірменії.

Ми вже сім і більше разів просили, вимагали, вимагатимемо ще двічі. Якщо не вийде, значить, давайте зафіксуємо, яким буде наступний крок, - додав Пашинян.

Як пише The Moscow Times, в грудні Вірменія на місяць припиняла мовлення радіо "Sputnik Вірменія" через програму "П'ятниця з Тиграном Кеосаяном", в якій Комісія з телебачення і радіо побачила порушення закону "Про аудіовізуальні медіа", через "глузливі висловлювання" Кеосаяна "що принижують честь і гідність Вірменії та її народу".

В інтерв'ю MT посол Вірменії при ЄС Тигран Балаян заявляв, що влада республіки може розширити заборону на показ програм російських державних пропагандистів, якщо питання не буде врегульоване на рівні міжурядової угоди. Зокрема він зазначив, що в ефірі "Первого каналу" депутат Держдуми від ЄР Марія Бутіна заявляла, що "прем'єр-міністр Вірменії - зрадник і мало не сатаніст". Дипломат назвав цю заяву неприйнятною.

У лютому МЗС Вірменії направило Росії ноту протесту у зв'язку з порушенням Росією статей договору про співпрацю у сфері масових комунікацій між країнами, у яких зазначено, що сторони не повинні втручатись у внутрішньополітичне життя одна одної та унеможливити образливий зміст передач. Вірменія також вимагала провести екстрені консультації щодо мовлення російських ТВ-каналів.

Нагадаємо, Комітет ВР схвалив законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next