Перед завершенням навчального року в школах проведуть «уроки стійкості»

Перед завершенням навчального року в школах проведуть «уроки стійкості»

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?" та за підтримки МОН розроблено рекомендації для проведення уроків з ментального здоров’я — "уроків стійкості" — у закладах загальної середньої (7–11 класи) та професійної (професійно-технічної) освіти.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки.

Це серія з п’яти тематичних уроків, які проводяться щодня протягом навчального тижня і мають на меті допомогти учням розпізнавати свої емоції, а також пояснити, що варто підліткам робити, якщо вони не можуть з ними впоратися самостійно. Під час уроків також учні будуть опановувати вправи та практики психологічної самодопомоги, - йдеться у повідомленні.

Смисловим центром цих уроків буде анімований комікс для підлітків «Ден і Рора проти корпорації С». Це навчальний продукт, який використовує розважальну та інтригуючу форму, щоб органічно у нементорський спосіб представити вправи, які мають знати підлітки, щоб якісно турбуватися про своє ментальне здоров'я. 

Як додали в МОН, своєю чергою освітяни отримують інструменти допомоги для психічної стабілізації дітей, які можна використовувати в подальшій роботі. Уроки можуть бути проведені класними керівниками або іншими педагогічними працівниками (за бажанням) та практичними психологами чи соціальними педагогами.

«Уроки стійкості» проводять в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", що ініційована першою леді Оленою Зеленською, за підтримки Міністерства освіти і науки України, у межах "Місяця обізнаності про ментальне здоров’я", що відзначається в травні.

Комікс створений Координаційним центром із психічного здоров’я КМУ в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?" — ініціативи першої леді Олени Зеленської — за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту "Розбудова стійкої системи громадського здоров’я", який втілює організація Пакт.

Нагадаємо, В Європарламенті провели обшуки в межах розслідування справи про втручання рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Хмельниччині вчителька змушувала дітей їсти папір та била головою об парту На Хмельниччині вчителька змушувала дітей їсти папір та била головою об парту
У Кам'янці-Подільському поліція розслідує факт привселюдного знущання вчительки над учнями 2 класу. Викладачка перейшла всі межі дозволеного і залякала дітей так, що вони боялися ходити в навчальний заклад та відвідувати уроки.
У підручнику з української мови Авраменка помітили посилання на порносайт У підручнику з української мови Авраменка помітили посилання на порносайт
У шкільному підручнику з української мови для учнів 10 класу за 2018 рік міститься посилання, яке веде на сторінку порносайту. Зокрема автором навчальної книги є український педагог Олександр Авраменко.
"Роздягайся до трусів": у Луцьку вчителька змусила дітей роздягнутись до білизни "Роздягайся до трусів": у Луцьку вчителька змусила дітей роздягнутись до білизни
У луцькій школі №15 учні поскаржились на знущання з боку своєї вчительки, яка змусила їх роздягнутись догола у кабінеті перед усіма учнями класу. Вона нібито шукала у дітей вейп.