рф атакувала термінали у порту Південний: знищено агропродукцію для країн Азії та Африки

рф атакувала термінали у порту Південний: знищено агропродукцію для країн Азії та Африки

Росіяни атакували два термінали у порту Південний, які спеціалізуються на перевалці агропродукції.

Як повідомляє Міністерства відновлення, один з терміналів належить всесвітньо відомій сінгапурській компанії «Дельта Вілмар», яка працює в Україні з 2004 року та володіє також кількома заводами з переробки агропродукції. Це понад 300 млн доларів інвестицій та майже 1000 робочих місць. 

Це вже 39 атака росії по об’єктам портової інфраструктури Одеській області - пошкоджено та частково знищено 215 об’єктів, 153 транспортних засоби, 8 цивільних суден, постраждало 26 цивільних осіб. 

З часів як росія вийшла з зернової угоди, вона систематично атакує порти з метою припинити експорт української агропродукції на світові ринки. Лише сильні системи ППО здатні зупинити агресора в своїх намірах знищити портову інфраструктуру і підірвати продовольчу безпеку світу. Адже Україна була, є і залишається гарантом безпеки і топовим експортером агропромислової продукції. Навіть за таких умов Україні вдалось експортувати Українським коридором понад 40 млн тонн вантажів. Це значно більше, ніж росія дала можливість експортувати за часів Зернової ініціативи, – йдеться у повідомленні. 

Про це також згадав Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до учасників зустрічі Україна – НАТО.

Поки я готувався до цієї розмови, вони (росіяни – ред.) завдали удару по морському порту «Південний». Кілька ракет влучили в портові споруди, не лише українські, а й сінгапурські, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, Знищення Ту-22М3 є переломним моментом - Повітряні сили

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Load next