НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення в мера Очакова

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення в мера Очакова

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки незаконного збагачення під час війни на 12 млн грн та інші порушення у міського голови Очакова на Миколаївщині.

Про це йдеться на сайті НАЗК.

Національне агентство з питань запобігання корупції здійснило повні перевірки декларацій за 2021 та 2022 роки, поданих очаківським міським головою. За результатами перевірок виявлено ознаки незаконного збагачення на суму понад 12 млн грн та ознаки декларування недостовірних відомостей на суму понад 3 млн грн, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, встановлено, що під час війни у 2022 році посадовець разом із дружиною набули у власність квартиру в Іспанії площею 122,31 кв. м вартістю понад 5 млн грн. Крім того, він отримав нібито від матері подарунки у вигляді готівки на понад 12 млн грн.

Подаровані кошти значно перевищують законні доходи матері, які з 1998 року становили всього трохи більше 580 тис. грн.

Доходи міського голови Очакова та його дружини із підтверджених джерел також не давали змоги придбати квартиру в Іспанії за рахунок власних коштів.

Більше того, посадовець у декларації, серед іншого, зазначив про зростання у звітному періоді грошових активів на 2 млн грн, законність джерел походження яких не підтвердив під час перевірки.

Під час повної перевірки декларацій встановлено також, що дружина посадовця отримала на свій банківський рахунок понад 300 тис. грн від фізичної особи-підприємця, який неодноразово виконував роботи та надавав послуги для Очаківської міської ради.

Також він повідомив, що ці кошти були отримані нібито на придбання автомобіля для Очаківської міської ради. Ці твердження спростовані під час перевірки. Зазначені кошти дружина витратила на власні потреби, зокрема на придбання одягу.

За результатами встановлених фактів НАЗК склало обґрунтовані висновки за ст. 368-5 (незаконне збагачення) та ч. 1 ст. 366-2 ККУ (внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації) та направило їх до Національної поліції України.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 64 бойових зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
НАЗК перевірить незадекларований будинок Киви за 20 мільйонів (відео) НАЗК перевірить незадекларований будинок Киви за 20 мільйонів (відео)
Як зазначають, перевірка декларації Іллі Киви розпочалася ще у серпні цього року.
Load next