Прикордонники витягли із Тиси сімох чоловіків

Прикордонники витягли із Тиси сімох чоловіків

Семеро чоловіків, яким обіцяли безперешкодний перетин кордону в пункті пропуску, «опинилися» на березі Тиси з човном та помпою.

Про це повідомляє ДПСУ.

Перевіряючи надану оперативниками загону інформацію про можливу протиправну діяльність, наряд відділу «Вилок» помітив групу осіб, які намагались накачати гумовий човен. Побачивши прикордонників, зловмисники покинули плавзасіб та побігли до річки. Наздогнати втікачів вдалось за 20 метрів до держрубежу. Чоловіки вже встигли зануритися у воду та зрозуміли, що подолати річку не зможуть. За допомогою прикордонників горе-втікачі змогли вийти на берег. 

Усіх затриманих доставили у підрозділ для з’ясування обставин правопорушення, а також для надання можливості висушити особисті речі та одяг.  Затриманими виявилися троє закарпатців, троє чоловіків з Хмельниччини, один з Кіровоградщини та один з Львівщини.

Чоловіки розповіли, що мали намір незаконно потрапити в Угорщину. Для цього знайшли у соцмережах ділків, які пообіцяли їм допомогти перетнути кордон через офіційні пункти пропуску. 

З прибуттям у селище Вилок, чоловікам повідомили, що в пунктах пропуску неможливо буде перетнути кордон, а тому прийдеться перепливати річку. Надали чоловікам один човен на всіх, помпу та вказали напрям руху до Тиси. 

За запропоновані послуги чоловіки мали заплатити переправникам від 6 до 7,5 тисяч доларів з кожного. Один із них вже навіть встиг розрахуватися за такий «сервіс». 

Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». 

Правову оцінку діям затриманих вже невдовзі надаватиме суд.  Наразі оперативники загону встановлюють коло осіб, причетних до організації незаконної подорожі чоловіків.

Нагадаємо, Коломойському оголосили підозру в організації замовного вбивства

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Іспанські благодійники передали українським прикордонникам 23 реанімобілі (відео) Іспанські благодійники передали українським прикордонникам 23 реанімобілі (відео)
Автомобілі з медичним вантажем, придбані за кошти іспанських благодійників, поїдуть на передову.
Load next