На Полтавщині у колонії катували в’язнів

На Полтавщині у колонії катували в’язнів

Чотирьом службовим особам однієї з виправних колоній Полтавської області повідомлено про підозру у катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України).

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, службовці колонії знущалися із засуджених. 

Відразу ж після прибуття до колонії засуджених змушували робити дії, які можуть компрометувати їх перед іншими засудженими, знімаючи процес на відеокамеру для подальшого шантажу. 

У разі відмови засудженого виконати вимоги, до нього застосовувалися тортури. Їх били руками, ногами, гумовими кийками, палицями, викручували руки за спиною. Також ходили по тілу в’язнів, яке тримали в лежачому положенні на мокрій поверхні. 

Задокументовано факт катування у лютому 2022 року засудженого упродовж майже однієї години. Все це супроводжувалося постійним психологічним тиском, основною метою якого було зламати волю людини й примусити беззаперечно виконувати будь-які вказівки.

Розслідування за цим фактом розпочато у січні 2023 року. З метою встановлення причетних осіб проведено низку процесуальних дій, призначено 10 експертиз.

Також здійснюється збирання доказів щодо інших фактів катувань, в тому числі що спричинили смерть потерпілого.  Досліджуються обставини причетності до вчинення злочину керівництва колонії та інших осіб.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Суд призначив запобіжний захід ексзаступнику керівника ОП Смирнову

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Власною кров’ю написав на стінах камери СІЗО ім'я ката": український політв'язень Сінченко у критичному стані "Власною кров’ю написав на стінах камери СІЗО ім'я ката": український політв'язень Сінченко у критичному стані
У жовтні 2019 року він налаштував акцію проти тортур та підірвав станцію стільникового оператора "Фенікс".
Незаконно утримують та катують 30 жінок: російські найманці пів року тримають українську вчительку в СІЗО Незаконно утримують та катують 30 жінок: російські найманці пів року тримають українську вчительку в СІЗО
За словами Денісової, лише через 30 днів після затримання рідним вчительки дозволили передати їй одяг та продукти.
"Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео) "Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео)
Окупаційна влада у Криму продовжує геноцид кримськотатарського народу, що триває протягом останніх 7 років у тимчасово окупованому півострові. Уряд РФ вкотре здійснив низку репресій проти представників кримськотатарського народу. Голова Культурного центру кримських татар у Львові Ернест Абкелямов прокоментував журналістам ПравдаТУТ News незаконні дії окупаційної влади у Криму.
Load next