В Уряді пояснили, чому в оголошенні війни не має жодного сенсу

В Уряді пояснили, чому в оголошенні війни не має жодного сенсу

Оголошення війни Росії ніяк не допоможе Україні. 

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю BBC.

Так, це просто феєрична історія. Типу якщо ми на третьому році війни оголосимо війну, це щось одразу врегулює, чи якось зможе пояснити суспільству. Типу, якби ми оголосили стан війни в лютому чи в березні – це теж ніби щось змінило б. Юристи, які спеціалізуються на міжнародному гуманітарному праві, абсолютно спокійні і все розуміють, що це нічого не змінює, оголошуй не оголошуй – у нас іде війна, і всі норми права, які стосуються війни, вони застосовані до України і до війни, яку ми ведемо, – пояснив Малюська.

За словами Малюськи, оголошення війни не лише не має жодного сенсу, а й ще й може зробити для України гірше. 

Окремі юристи взагалі ставлять під сумнів правильність того, щоб хтось оголошував стан війни. Тому що якщо на когось нападаєш і оголошуєш війну – це злочин агресії. Якщо ти захищаєшся – тобі не треба нічого оголошувати. Ти захищаєшся – само собою є війна і відповідні норми на тебе поширюються, – сказав Малюська.

Нагадаємо, Німеччина прийняла найбільше пацієнтів з України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Load next