Литва планує збільшити кількість призовників

Литва планує збільшити кількість призовників

Міністерство оборони Литви запропонувало збільшити кількість призовників до 7 тисяч, додати до складу армії стрілецьку дивізію та утворити танковий батальйон.

Про це повідомляє LRT.

Оборонне відомство подало на розгляд уряду правки до законодавства, які передбачають посилення армії. У разі схвалення Сеймом загальна чисельність військовослужбовців литовської армії збільшиться з 20 840 до 29 380 людей, а призовників на строкову військову службу — з 4240 до 7040. Литва відновила призов на строкову службу ще у 2016 році.

Також до 2030 року пропонується створити нову стрілецьку дивізію з бригад «Залізний вовк», «Жемайтія» та «Аукштайтія» і переформувати кілька військових частин. Так, інженерний батальйон ім. Юозаса Віткуса перетворять у полк і приєднають його до ППО ВПС. Гусарський батальйон ім. Короля Міндаугаса пропонують перетворити у танковий батальйон.

Законопроєкт також передбачає, що для підвищення бойової потужності литовської армії до 2035 року буде створено танковий батальйон, до якого входитимуть німецькі танки Leopard 2. У січні цього року Рада державної оборони країни схвалила закупівлю техніки.

Нагадаємо, Україна вже отримала від союзників ракети до Patriot - міністр оборони Іспанії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next