Кабмін розширив проєкт єОздоровлення для дітей

Кабмін розширив проєкт єОздоровлення для дітей

Уряд продовжив на цей рік проєкт з оздоровлення дітей державним коштом і розширив географію закладів, задіяних в програмі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

Цьогоріч дітей за програмою єОздоровлення прийматимуть заклади у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій областях та в місті Києві, якщо вони внесені до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення і відпочинку та мають облаштоване укриття. На відміну від минулого року, тепер заклад не обов’язково має розташовуватися в карпатському регіоні та мати вищу категорію, - йдеться в повідомленні.

У міністерстві нагадали, що програму єОздоровлення запустили минулого року. Вона працює за принципом “гроші ходять за дитиною”. Торік путівки вперше не розподілялися в ручному режимі. Натомість батьки отримували кошти на картку і самі оплачували путівку в один із визначених закладів у Карпатах.

Пілотний 2023 рік показав ефективність такого формату. Майже 2000 дітей з малозабезпечених сімей відпочили без навантаження на сімейний бюджет. Тому у 2024 році програму вирішено масштабувати, підкреслили у Мінсоцполітики.

Для отримання коштів батьки мають відкрити рахунок спеціально під цю виплату. За отримані кошти можна купити путівку для дитини в обраний серед учасників проєкту заклад.

Сума виплати на одну дитину становитиме 15 980 грн (5 прожиткових мінімумів для дітей віком 6-18 років). Вартість оздоровлення дитини залежатиме від категорії дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

Путівки через єОздоровлення зможуть отримати діти з інвалідністю, які виховуються в малозабезпечених сім’ях, та діти з багатодітних малозабезпечених сімей.

Послугою можна скористатися тільки в тому випадку, якщо дитина не отримувала в поточному році путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, придбаної за рахунок коштів державного або місцевого бюджету будь-якого рівня.

Нагадаємо, У Міноборони пояснили, як зміниться бронювання від мобілізації для держслужбовців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Load next