Зеленський у річницю Чорнобильської катастрофи закликає світ тиснути на росію для звільнення ЗАЕС

Зеленський у річницю Чорнобильської катастрофи закликає світ тиснути на росію для звільнення ЗАЕС

Чорнобильська катастрофа продемонструвала світові, що смертельні загрози можуть постати дуже швидко.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський з нагоди 38-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Радіація не визнає кордонів та не розрізняє державних прапорів. Чорнобильська катастрофа продемонструвала світові, як швидко можуть постати смертельні загрози. Десятки тисяч людей ціною свого здоров’я та життя зупинили розростання Чорнобильської катастрофи та ліквідовували її страшні наслідки в 1986 році й роки потому, - зазначив Президент.

Він наголосив на необхідності захисту всіх атомних об’єктів в Україні від російських ударів.

Президент нагадав, що після повномасштабного вторгнення РФ Чорнобильська атомна станція перебувала в окупації 35 днів: "Російські солдати розграбували лабораторії, взяли в полон охорону й знущалися з персоналу, використовували її для розгортання подальших воєнних дій".

Крім того, вже 785 днів найбільша у Європі Запорізька атомна станція перебуває в заручниках у російських терористів.

І це обов’язок усього світу – тиснути на Росію так, щоб ЗАЕС була звільнена й повернута під повний контроль України та щоб усі атомні об’єкти в Україні були убезпечені від російських ударів. Лише це гарантуватиме, що світ не зазнає нових радіаційних катастроф – саме того, чим загрожує кожен день перебування російських окупантів на ЗАЕС, - заявив Президент.

Також він додав: "Пам’ятаємо силу й відданість людей, які рятували життя у 1986 році. Цінуємо кожного, хто допомагає захищати життя зараз".

Нагадаємо, Греція не планує відправляти Україні системи ППО - прем'єр Міцотакіс

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти
Спершу поліція Таїланду заявила, що, за попередніми даними, ознак насильницької смерті посла України в Таїланді Андрія Бешти не виявлено. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня у віці 44 років.
В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті
Помер колишній посол України в Таїланді Андрій Бешта. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня.
Load next