ВРУ врегулювала оформлення паспортів за кордоном через ДП "Документ"

ВРУ врегулювала оформлення паспортів за кордоном через ДП "Документ"

Верховна Рада закріпила на законодавчому рівні можливість оформлення паспорта за кордоном через держпідприємство «Документ».

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Парламентарій уточнив, що проєкт №11017 ухвалено 236 голосами.

Законом закріплюється можливість одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта/паспортів для виїзду за кордон. Встановлюється безстроковий термін дії паспорта громадянина України у формі картки для осіб, які досягли 65 років.

Термінове оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін паспорта здійснюється не пізніше ніж через 7 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети (замість 10 робочих днів).

Також документ усуває основні неузгодженості у законодавстві, пов’язані із зниженням віку (з 16 до 14 років) для оформлення паспорта громадянина України та із оформленням і видачею паспорта для виїзду за кордон особам, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Нагадаємо, Президент змінив командувача Сил спеціальних операцій

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росіяни планували паспортизувати мешканців Київщини документами СРСР, – СБУ Росіяни планували паспортизувати мешканців Київщини документами СРСР, – СБУ
Служба безпеки виявила ворожий схрон з бланками паспортів колишнього СРСР.
У разі втрати паспорта можна скористатися цифровим у "Дії" й відновити документи у ЦНАПі У разі втрати паспорта можна скористатися цифровим у "Дії" й відновити документи у ЦНАПі
У "Дії" дали поради, що робити українцям, які під час евакуації через війну не взяли чи загубили паспорт.
Load next