15 років сидітиме агентка ФСБ, яка готувала ворожий удар по штабах ЗСУ на Сумщині

15 років сидітиме агентка ФСБ, яка готувала ворожий удар по штабах ЗСУ на Сумщині

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримала ще одна агентка ФСБ , яка шпигувала за Силами оборони на Сумщині.

Про це повідомляє СБУ.

Фігурантка намагалась виявити й передати агресору позиції штабів українських військ на прикордонні області.

 Також агентка розвідувала локації складів ЗСУ, у тому числі з озброєнням та боєприпасами. Щоб отримати розвіддані, жінка обходила місцевість нібито у приватних справах, але насправді приховано фіксувала пункти базування українських оборонців.

За координатами агентки РФ планувала здійснити серію ворожих ударів по об’єктах ЗСУ. Втім, Служба безпеки зірвала плани окупантів і затримала агентку на гарячому в липні 2023 року.

Тоді вона безуспішно збиралися передати розвідувальний «звіт» до ФСБ . Під час затримання у зловмисниці вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російською спецслужбою.

На підставі зібраних доказів суд визнав поплічницю ворога винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), та призначив їй 15 років тюрми.

Нагадаємо, На кордоні з Польщею збудують новий вантажний термінал і пішохідний перехід

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Load next