Частина країн ЄС можуть відмовитися передавати активи РФ на закупівлю зброї для України - Politico

Частина країн ЄС можуть відмовитися передавати активи РФ на закупівлю зброї для України - Politico

Частина країн Європейського союзу можуть відмовитися від плану з використання прибутку від заморожених активів Росії для купівлі зброї для України.

Про це повідомляє Politico.

Пропозиція надійшла напередодні зустрічі 27 посланців ЄС у середу, 8 травня, на якій Бельгія, яка головує в Раді, сподівається укласти угоду щодо розблокування фінансування для України. За словами шести дипломатів ЄС, країни, які виступають проти військової допомоги Києву, можуть обмежитися наданням гуманітарної допомоги Києву.

Видання зазначає, що це остання спроба залучити на свій бік країни ЄС, які не входять до НАТО - такі, як Австрія, Мальта, Кіпр та Ірландія. Інші затяті критики військової стратегії ЄС в Україні, такі як Угорщина та Словаччина, також підтримують це застереження.

Однак відмова від плану із закупівлі зброї Україні за рахунок російських активів не зніме всіх побоювань. Країни ЄС, які також входять до G7, - Німеччина, Франція та Італія - з найменшим ентузіазмом ставляться до цієї пропозиції через юридичні та фінансові ризики, сказав один із дипломатів ЄС. Є побоювання, що ці країни не підтримають угоду в середу.

Якщо угоду схвалять, вона відкриє шлях до того, щоб ЄС перерахував від 2,5 до 3 млрд євро до липня на підтримку оборони України від російської агресії.

Нагадаємо, Австралія звинуватила Китай у небезпечній поведінці над міжнародними водами

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Load next