Кабмін схвалив концепцію держпрограми з використання ШІ в галузях економіки

Кабмін схвалив концепцію держпрограми з використання ШІ в галузях економіки

Уряд схвалив концепцію Державної цільової науково-технічної програми з використання технологій штучного інтелекту в пріоритетних галузях економіки на період до 2026 року.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Наголошується, що зазначена державна програма визначає пріоритетні напрями і основні завдання розвитку технологій штучного інтелекту та запроваджує механізми державної підтримки, спрямовані на створення сприятливих умов для розвитку інноваційних технологій із використанням технологій штучного інтелекту в пріоритетних галузях економіки.

Очікується, це допоможе підвищити економічний потенціал України та зміцнити позиції держави на світовому ринку.

Нагадаємо, У ДТЕК назвали чотири умови для введення погодинних графіків відключення світла

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна витратить на космічну програму 15 мільярдів Україна витратить на космічну програму 15 мільярдів
Обсяг державного фінансування під космічну програму становить 3 мільярди гривень щорічно протягом 5 років.
Уряд України планує скасувати пільги на проїзд для українців: що пропонують натомість Уряд України планує скасувати пільги на проїзд для українців: що пропонують натомість
Кабмін планує монетизувати пільги на проїзд для українців в громадському транспорті. Зокрема із впровадженням такої ініціативи пропонують щомісячно виплачувати гроші пільговикам для проїзду у транспорті.
Українські учні, які найкраще складуть ЗНО отримають стипендію від уряду Українські учні, які найкраще складуть ЗНО отримають стипендію від уряду
Український уряд затвердив, що учні які цьогоріч найкраще складуть ЗНО отримають стипендію від Президента зеленського у розмірі 10 тисяч гривень.
Load next