Під час відновлення Бородянки пропало майже 20 мільйонів гривень

Під час відновлення Бородянки пропало майже 20 мільйонів гривень

Фахівці Державної аудиторської служби під час ревізії Бородянської селищної ради виявили порушення на 19,8 млн грн під час використання коштів, виділених на відновлення селища.

Про це повідомляє пресслужба Держаудитслужби.

Зазначається, що основна частина порушень на суму 14 млн грн – відсутність металопластикових вікон, які повинна була встановити селищна рада в рамках відбудови регіону.

До того ж роботи з відновлення вікон і дверей проводилися за цінами, що перевищували ринкові. Такі порушення призвели до неефективного використання бюджетних коштів на суму 5,2 млн грн, – йдеться в повідомленні.

Також згідно з чек-листами за програмою “єВідновлення”, на ремонт пошкоджених будинків було надано грошову допомогу на суму 2,6 млн грн. Проте аудитори з’ясували, що таку ж суму, за рахунками, було витрачено на ті ж роботи, що призвело до їх фактичного подвоєння.

У Держаудитслужбі пояснюють, що подібний підхід неефективного використання державних коштів стає причиною того, що окремі особи отримують подвійне фінансування за рахунок інших платників податків.

Інформацію про виявлені порушення було передано в Офіс Генерального прокурора для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, Банкам і ломбардам заборонили приймати в заставу товари подвійного використання

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ваша держава вас цінує": Зеленський запровадив щорічну грошову премію для найкращих курсантів до Дня пам'яті Героїв Крут (фото) "Ваша держава вас цінує": Зеленський запровадив щорічну грошову премію для найкращих курсантів до Дня пам'яті Героїв Крут (фото)
За словами Глави держави, понад століття Герої Крут слугують прикладом та разом із сучасними захисниками й захисницями України надихають наступні покоління українських воїнів.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Load next