У МОУ створили Раду донорів інституційних реформ

У МОУ створили Раду донорів інституційних реформ

У Міністерстві оборони створено Раду донорів інституційних реформ з метою формування “єдиного вікна” для ефективної та прозорої комунікації з країнами-партнерами, які підтримують трансформаційні процеси. 

Про це повідомила пресслужба оборонного відомства.

До Ради донорів інституційних реформ увійшли представники більше 20 країн та організацій, зокрема аташе з питань оборони, дипломатичні представники країн-партнерів, а також міжнародних організацій у сфері оборони, які працюють в Україні.

Рада донорів допоможе нам спростити комунікацію з партнерами через регулярне інформування щодо прогресу реформ та стане прозорим механізмом запиту донорської підтримки для проєктів реформ міністерства, – зазначив заступник міністра оборони Станіслав Гайдер.

У межах роботи Ради донорів використовуватимуться такі типи підтримки:

  • експертна допомога, матеріально-технічна підтримка,
  • підготовка експертних пропозицій, висновків, аналітичних матеріалів з питань державної політики у сфері оборони,
  • консультації щодо взаємосумісності з НАТО.

Діяльність Ради не стосуватиметься механізму залучення міжнародної військової допомоги, який функціонує в рамках роботи Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” або інших платформ, – зазначили в Міноборони.

Під час першого засідання Ради міністерство представило прогрес щодо трансформаційних процесів у Міноборони, а також поінформувало про заплановані наступні кроки за напрямами, реалізація яких потребуватиме підтримки партнерів.

Нагадаємо, Австрія виділить €5 млн на відновлення енергоінфраструктури України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next