Участь в Олімпіаді візьмуть майже 100 українських спортсменів - Бідний

Участь в Олімпіаді візьмуть майже 100 українських спортсменів - Бідний

Близько 100 українських спортсменів візьмуть участь в Олімпіаді-2024.

Про це повідомив в.о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний в ефірі телемарафону.

Станом на сьогодні близько 100 наших спортсменів будуть учасниками цієї Олімпіади, - сказав Бідний.

Він також зазначив, що поки немає остаточної інформації, чи братимуть участь в Іграх російські спортсмени.

Ще немає остаточної відповіді, тому що ті ліцензії, які виділено, це інформація міжнародних спортивних федерацій. Але буде ще один етап їх верифікації, який узяв на себе Міжнародний олімпійський комітет. Там створена спеціальна комісія, якій ми надаємо інформацію щодо тих атлетів, які заявлені федераціями як нейтральні. Подивимося, які рішення вони прийматимуть. Але вже зрозуміло, що відвертих пропагандистів не допустять до Олімпіади. Хоча ми принципіально проті участи будь-яких спортсменів з Росії, навіть під нейтральним прапором, - сказав Бідний.

Якщо ж російські спортсмени все ж братимуть участь в Іграх, нейтральна форма і прапор, під яким вони виступатимуть, є своєрідною формою ганьби.

Це не буде команда з Росії, це буде група людей під незрозумілим прапором, у незрозумілого кольору одязі, замість гімну у них буде якась вигадана під них мелодія. Це буде, власне, символ того, що російський вкритий ганьбою прапор внаслідок їх злочинів, які вони чинять в Україні, не є прийнятним на будь-якій міжнародній арені, - наголосив Бідний.

Крім того, за його словами, жоден російський чиновник не зможе отримати акредитацію і жоден російський чи білоруський атлет не зможе бути присутнім на церемонії відкриття і закриття Олімпійських ігор.

Він також допустив, що можливі провокації з боку російських спортсменів на Іграх.

Ми розуміємо, що можуть бути провокації, стикалися з ними під час відбіркових змагань, але наші атлети мають відповідні рекомендації. ...Якщо коротко: ми маємо поводитися гідно, не звертати уваги на будь-які провокації і спроби викликати чи залучити наших спортсменів до тих, чи інших дій, фотографувань, святкувань тощо. Ми маємо бути готовими до всього, і в цих умовах для наших спортсменів це також великий виклик, ми маємо їх підтримувати, - заявив Бідний.

Нагадаємо, Україна не бойкотуватиме Олімпіаду-2024

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський зустрівся з Президентом Міжнародного олімпійського комітету: головні тези (відео) Зеленський зустрівся з Президентом Міжнародного олімпійського комітету: головні тези (відео)
Володимир Зеленський і президент МОК обговорили також стратегію розвитку українського спорту після війни.
Load next