В Україні на вихідних дощитиме майже в усіх областях

В Україні на вихідних дощитиме майже в усіх областях

В Україні погода на вихідних буде ясною лише на заході, в решті областей очікуються опади різної інтенсивності. При цьому збережеться комфортна температура повітря.

Про це повідомили у Sinoptik.ua.

Зокрема, в суботу, 15 червня, в Житомирській, Київській, Чернігівській, Луганській, Одеській і Запорізькій областях можливі невеликі дощі протягом дня. У Херсонській, Миколаївській, Донецькій, Полтавській, Харківській, Кіровоградській, Сумській, Черкаській та Дніпропетровській областях пройдуть сильні дощі (місцями зливи) з грозами. Опадів не передбачається лише у західних регіонах України.

Повітря в Херсонській, Запорізькій та Луганській областях прогріється до +26…+28° (уночі — до +18…+21°), в інших південних і східних областях — до +22…+25° (уночі — +17 …+19°). У центральних, північних і західних регіонах очікується +20…+23° (уночі — +11…14 °С).

В неділю, 16 червня, без парасольок також мало кому вдасться обійтися. Практично на всій території країни, крім Закарпаття, Львівщини, Чернівецької, Волинської, Тернопільської, Вінницької та Івано-Франківської областей, небо затягне хмарами. У Рівненській, Хмельницькій і Миколаївській областях пройдуть короткочасні дощі, в решті регіонів — сильні дощі з грозами.

У більшості областей термометри покажуть +24…+26°. Трохи прохолодніше буде лише у Сумській, Чернігівській, Харківській, Полтавській і Черкаській областях — +20…+22°.

На початку тижня погода майже по всій Україні буде похмурою і дощовою. У центрі в понеділок, 17 червня, очікуються невеликі короткочасні дощі, на сході, півночі та заході — помірні опади. І лише в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях небо буде ясним.

Середня температура повітря вдень на півдні, у Запорізькій, Дніпропетровській, Чернівецькій і Закарпатській областях становитиме +27…+29° (уночі — +16…+19°). На півночі країни стовпчики термометрів піднімуться до +23…+26° (уночі — до +14…+16°), у решті регіонів — до +25…+27° (уночі — до +13…+16°).

Згідно з народними прикметами, якщо сонце надвечір 15 червня заступали хмари, найближчими днями готувалися до негоди. А дощ у цей день вважався вірною ознакою «грибного» літа.

Удень 16 червня предки вивішували на вітру речі хворого члена сім'ї, оскільки вірили, що це надійний спосіб якнайшвидше позбутися недуги. Мав значення і напрямок вітру. Так, південний вітер за похмурої погоди вважався провісником урожайної осені.

Нагадаємо, В Україну повернули тіла ще 254 полеглих оборонців

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні оголошено штормове попередження: сильні пориви вітру В Україні оголошено штормове попередження: сильні пориви вітру
На сьогодні по всій Україні оголошено штормове попередження.