США бачили докази спроб Китаю вплинути на майбутні вибори – Блінкен

США бачили докази спроб Китаю вплинути на майбутні вибори – Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати бачили докази спроб Китаю "вплинути та, можливо, втрутитися" у майбутні вибори в США.

Про це він повідомив CNN.

Блінкен сказав, що повторив послання президента Джо Байдена Сі під час їхнього саміту в Сан-Франциско в листопаді минулого року про те, щоб Китай не втручався в президентські вибори в США 2024 року. Тоді Сі Цзіньпін пообіцяв, що Китай не робитиме цього.

Ми бачили, загалом, докази спроб вплинути та, ймовірно, втручання, і ми хочемо переконатися, що це буде припинено якнайшвидше, – сказав Блінкен, відповідаючи на запитання, чи порушує Китай зобов’язання Сі перед Байденом.

Також він додав, що будь-яке втручання Китаю в наші вибори – це те, на що ми дивимося дуже уважно, і це абсолютно неприйнятно для нас, тому я хотів переконатися, що вони знову почують це повідомлення. Є занепокоєння не тільки щодо Китаю, а й інших країн.

Пекін неодноразово заявляв, що не втручається у вибори в США, виходячи зі свого принципу невтручання у внутрішні справи інших країн. 

Нагадаємо, ГУР знищили новітню РЛС росіян "Подльот" за $5 млн (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У МЗС КНР зробили ще одну різку заяву щодо візиту Пелосі до Тайваню У МЗС КНР зробили ще одну різку заяву щодо візиту Пелосі до Тайваню
Літак представниці США прямо зараз наближається до Тайваню.
Load next