Постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам: СБУ затримала на Житомирщині ділків

Постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам:  СБУ затримала на Житомирщині ділків

Служба безпеки заблокувала ще одну схему «прихованої» торгівлі з рф, яка діяла під час повномасштабного вторгнення рашистів.

Про це повідомляє СБУ.

У результаті комплексних заходів на Житомирщині затримано двох ділків, які налагодили оптові поставки граніту на підприємства країни-агресора. Серед їхніх основних клієнтів були російські компанії, якими володіють члени кремлівської партії «єдина росія».

Значну частину нелегального імпорту російські замовники використовували для виробництва пам’ятників загиблим рашистам, які воювали проти України.

За даними слідства, до організації оборудки причетний місцевий підприємець, який ще до початку повномасштабного вторгнення постачав видобувну продукцію до рф. Після 24 лютого 2022 року чоловік продовжив торгувати з агресором за схемою «перерваного транзиту».

Для цього він нелегально виїхав до однієї із сусідніх країн Євросоюзу, де зареєстрував власну комерційну структуру. Встановлено, що ця іноземна фірма купувала в Україні граніт нібито для бізнес-проєктів на території ЄС.

Однак після одержання української продукції фігурант продавав її справжнім замовникам з рф. Щоб скуповувати граніт в Україні та переправляти його до ЄС, він залучив двох спільників з Житомирщини. Вони підшукували підприємства, які видобувають граніт, купляли його та переправляли за кордон.

У подальшому саме цих двох ділків було затримано в Україні. Під час обшуків у помешканнях та офісах затриманих виявлено документи та інші речові докази злочинної діяльності. Також виявлено великі суми готівки, ймовірно одержаної незаконним шляхом.

Наразі всім трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Міноборони готує законодавче визначення поняття «кібервійна»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Load next