Делегація конгресменів США зустрілися із новим лідером Тайваню

Делегація конгресменів США зустрілися із новим лідером Тайваню

Двопартійна делегація впливових американських законодавців зустрілася в понеділок у Тайбеї з новим тайванським лідером Лаєм Чінте з метою демонстрації непохитної підтримки Тайваню з боку Сполучених Штатів у період ескалації, яку нагнітає Китай.

Про це повідомляє The Washington Post.

Америка є та завжди залишатиметься надійним партнером, і ніякий примус чи залякування не уповільнить та не зупинить регулярні візити членів Конгресу до Тайваню, - заявив голова Комітету у закордонних справах Палати представників США Майк Маккол.

Нинішній візит став першим відвідуванням високопоставленої делегації США після інавгурації Лай Чінте минулого тижня. Як підкреслили американські законодавці, це демонструє тверду двопартійну підтримку у США цілей тайванського керівництва в умовах, коли Пекін посилює спроби ізолювати острів.

Перед візитом Китай застеріг американську сторону від офіційних візитів на острів членів Конгресу США. У відповідь на зустріч законодавців із лідером Тайваню в МЗС Китаю заявили, що Америка знову «розігрує карту Тайваню» і втручається у внутрішні справи Китаю.

Нагадаємо, Делегація українських військових "Азову" долучилася до заходу "Захисники Маріуполя — 2 роки у полоні" у Лондоні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У МЗС КНР зробили ще одну різку заяву щодо візиту Пелосі до Тайваню У МЗС КНР зробили ще одну різку заяву щодо візиту Пелосі до Тайваню
Літак представниці США прямо зараз наближається до Тайваню.
Load next