Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на €750 мільйонів

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на €750 мільйонів

Міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 750 млн євро.

Про це повідомляється на сторінці МЗС Данії.

Радий оголосити про новий пакет військової підтримки України на суму 750 млн євро, спрямований на зміцнення її протиповітряної оборони та артилерії. Данія також вивчає можливості для інвестицій в українську оборонну промисловість України, – заявив Расмуссен.

Він зазначив, що Данія твердо підтримує Україну та її народ.

Президент Володимир Зеленський висловив вдячність Данії за пакет військової допомоги, який «містить протиповітряну оборону, артилерію, посилення програми F-16 та прямі закупівлі в українських оборонних виробників».

Минулого тижня ми з Метте Фредеріксен докладно обговорили найнагальніші оборонні потреби України. А сьогодні Данія оголосила про пакет військової допомоги, який містить саме те, що нам потрібно: протиповітряну оборону, артилерію, посилення програми F-16 та прямі закупівлі в українських оборонних виробників, – написав Зеленський.

Він висловив вдячність Прем'єр-міністерці Данії Метте Фредеріксен, її уряду, усім членам Фолькетингу (парламенту) та данському народові за непохитну підтримку України в боротьбі за спільні цінності та майбутнє.

Нагадаємо, Обвинуваченому у нападі на Фіцо загрожує від 25 років ув'язнення до довічного

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next