Мінекономіки закликає бізнес готувати інвестпроєкти

Мінекономіки закликає бізнес готувати інвестпроєкти

Перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко закликала український бізнес готувати інвестиційні проєкти, щоб скористатись інструментом для залучення інвестицій Ukraine Investment Framework.

Про це вона повідомила під час дискусійної панелі на другому Міжнародному саміті міст і регіонів. 

За її словами, вже за кілька днів буде остаточно затверджений План для реалізації програми Ukraine Facility. Вперше в Україні з'явився інтегрований план економічного розвитку, який має середньостроковий горизонт, чітку структуру та визначене фінансування. Бюджет програми становить 50 млрд євро на найближчі 4 роки. Ukraine Facility включає інструмент для залучення інвестицій – Ukraine Investment Framework (Pillar 2), який сприятиме залученню приватного сектору до розвитку української економіки, зокрема відкриває додаткові можливості для міст і громад.

Ukraine Investment Framework – це компонента Ukraine Facility, інструмент обсягом 9,3 млрд євро. Завдяки різноманітним інструментам розподілу ризиків, змішаному фінансуванню та грантам UIF сприятиме залученню близько 40 млрд євро в українську економіку в наступні роки. Щоб використати на максимум можливості цього інструменту, ми закликаємо компанії, муніципалітети вже зараз готувати заявки, - наголосила Свириденко.

Вона зазначила, що Міністерство економіки працює з донорами та інвесторами над залученням фінансування на експертні команди, які допомагатимуть готувати інвестпроєкти.

У Плані для Ukraine Facility також передбачені інвестиційні індикатори для посилення спроможності громад. На це закладено 1,05 млрд євро на наступні 4 роки. Перший з них стосується покращення доступу до безпечної та якісної освіти, наступний – зміцнення сфери охорони здоров'я. Третій напрямок – розбудова та відновлення соціальної інфраструктури.

У межах Плану для Ukraine Facility регіони також отримають кошти на зміцнення енергетичної інфраструктури, зокрема підвищення енергоефективності. П’ятий напрямок – будівництво та відновлення об’єктів транспортної інфраструктури.

Усі ці регіональні проєкти ініціюватиме регіональна влада в межах звичайної бюджетної процедури.

Нагадаємо, В Україні відкрили рекордну кількість ФОПів з початку року

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України "Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України
Компанія залізничного транспорту "Укрзалізниця" вже з червня цього року планує передати в комерційну оренду приміщення 24 українських вокзалів.
Ринок електрокарів на підйомі: як інвесторові скористатися цією можливістю Ринок електрокарів на підйомі: як інвесторові скористатися цією можливістю
 Зараз частка електромобілів займає всього 3% у світовому автопромі. Але ситуація стрімко змінюється: вже до кінця 2020-х, за прогнозами Wedbush Securities Inc., кожен третій автомобіль буде працювати на електробатареї.
Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну
Фермери зможуть отримати субсидію в сумі 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних господарств. Водночас загальна сума не перевищуватиме 100 тисяч гривень на одну ферму.
Load next