Зеленський відзначив 664 захисників України, 280 з них - посмертно

Зеленський відзначив 664 захисників України, 280 з них - посмертно

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 664 військових Збройних сил України, а також нацгвардійців, поліцейських, прикордонників, рятувальників та представників ДБР і СБУ, 280 з них посмертно.

Відповідні укази №334/2024335/2024336/2024 та 337/2024 від 17 травня оприлюднені на сайті глави держави.

Серед нагороджених 284 військовослужбовці ЗСУ та 380 нацгвардійців, поліцейських, прикордонників, рятувальників та представників Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України.

Згідно з документами оборонці нагороджені за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові.

А також за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України та самовіддане виконання військового обов’язку.

Зокрема захисники нагороджені орденами Богдана Хмельницького, “За мужність”, Данила Галицького та медалями “За військову службу Україні”, “За бездоганну службу”, “Захиснику Вітчизни” й “За врятоване життя”, а також відзнакою Президента України “Хрест бойових заслуг”.

Нагадаємо, У Києві затримано громадянина США якого підозрюють у подвійному вбивстві

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Найтитулованішого спортсмена Паралімпіади-2020 нагородили званням Героя України Найтитулованішого спортсмена Паралімпіади-2020 нагородили званням Героя України
Український плавець Максим Крипак - спортсмен, який здобув найбільше медалей на Паралімпіаді-2020 у Токіо.
З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео) З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео)
Учасники групи «Капутін» з 2014 року влаштовують у Чехії різні акції протесту проти російського впливу у Європі.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Load next