В Україні відкрили рекордну кількість ФОПів з початку року

В Україні відкрили рекордну кількість ФОПів з початку року

В Україні за перші три місяці 2024 року зареєструвалися понад 74 тисячі нових фізичних осіб-підприємців (ФОПів). Це на 33,6% більше, ніж за перший квартал минулого року.

Про це повідомляють на платформі «Опендатабот».

Це навіть на 18% більше, аніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році. Київ залишається беззаперечним лідером за кількістю нових справ. За перший квартал поточного року у столиці зареєстрували 10 252 нові бізнеси.

На другому місці — Дніпропетровська область, де з’явилося 6,8 тисячі новостворених бізнесів. Трійку лідерів замикає Київщина з 5,7 тисячі нових ФОПів.

Найпопулярнішою сферою серед українських підприємців є роздрібна торгівля — це чверть новозареєстрованих ФОПів. Також серед лідерів — надання індивідуальних послуг та ІТ.

Нагадаємо, У Харкові підприємців звільнили від сплати податків

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Заробітна плата під час війни: що робити підприємствам Заробітна плата під час війни: що робити підприємствам
В умовах військового стану, повітряних бомбардувань та активних бойових дій у деяких регіонах України багато підприємств опиняються у досить складній ситуації.
Звільнення від сплати ЄСВ та відтермінування впровадження РРО: уряд підготував пакет рішень для підтримки бізнесу від час війни Звільнення від сплати ЄСВ та відтермінування впровадження РРО: уряд підготував пакет рішень для підтримки бізнесу від час війни
Кабінет міністрів України сформував пакет рішень для підтримки бізнесу під час повномасштабної війни з Росією
Load next