НАТО працює, аби доставити в Україну більше батарей Patriot - Столтенберг

НАТО працює, аби доставити в Україну більше батарей Patriot - Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс працює над тим, аби надіслати Україні більше систем протиповітряної оборони, додавши, що затримки з наданням такої допомоги шкодять зусиллям Києва протистояти нападам Росії.

Про це він сказав журналістам у четвер на італійському острові Капрі, де проходить зустріч міністрів закордонних справ G7, передає Reuters.

Ми зібрали дані про різні системи ППО, наявні у нас, у НАТО, зосередивши увагу на системах Patriot. І ми працюємо з союзниками над тим, щоб вони передислокували частину своїх систем в Україну. Німеччина вже ухвалила рішення. А також дійшли думки щодо того, яким чином мобілізувати кошти для фінансування розгортання систем ППО в Україні, - сказав Столтенберг.

Ми працюємо над можливістю доставки більше батарей Patriot в Україну. Ми ведемо діалог з деякими конкретними країнами, - сказав Столтенберг, назвавши постачання Patriot «критично важливим», оскільки це найдосконаліша оборонна система, на яку може розраховувати Альянс.

Столтенберг також заявив, що Україні можуть бути надані й інші системи оборони, в тому числі зенітно-ракетний комплекс NASAMS.

Затримки з доставкою засобів протиповітряної оборони означають, що більше російських ракет уразять свої цілі в Україні. Затримки з доставкою боєприпасів означають, що Росія зможе просунутися більше вздовж лінії фронту, - додав він.

За словами Столтенберга, у п'ятницю відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, у якому очікується віртуальна участь Президента Володимира Зеленського.

Мене надихає відданість і рішучість союзників по НАТО захищати Україну, — сказав він журналістам, додавши, що є обнадійливі ознаки того, що Конгрес США незабаром може розблокувати пакет допомоги Україні.

Нагадаємо, У Польщі викрито російського агента, який пропонував спецслужбам рф замах на Зеленського

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next