У Нідерландах заявили, що Китай шпигує за промисловістю в їхній країні

У Нідерландах заявили, що Китай шпигує за промисловістю в їхній країні

Китайські шпигуни націлилися на напівпровідникову, аерокосмічну та морську промисловість Нідерландів у спробі зміцнити збройні сили КНР.

Про це йдеться в щорічному звіті Служби військової розвідки та безпеки Нідерландів (MIVD), передає Reuters.

Зазначається, що "в межах триваючої тенденції китайського політичного шпигунства проти Нідерландів та їхніх союзників, Китай інвестує значні кошти в збір західних знань і технічних можливостей".

Китай хоче бути незалежним від західних знань і технологій та хоче побудувати армію, яка може зрівнятися з іншими. Для цього йому потрібні передові технології, якими він ще не володіє повною мірою. Він намагається отримати їх за кордоном, використовуючи легальні засоби, такі як дослідження та інвестиції, а також за допомогою своїх розвідувальних служб, – йдеться у звіті MIVD.

У своєму щорічному звіті Служба військової розвідки та безпеки Нідерландів наголошує, що КНР продовжує шпигувати за західними збройними силами через їхні знання про сучасні системи озброєнь та оперативний досвід, а також за передовими галузями промисловості.

У MIVD заявили, що за останній рік китайські спецслужби розширили масштаби, інтенсивність та технічний рівень своїх кіберкампаній.

Крім того, китайські університети також відіграють важливу роль у зборі розвідувальних даних, оскільки вчені, які працюють із західними компаніями, часто також працюють на служби безпеки Китаю та державні компанії, – йдеться у звіті відомства.

Нагадаємо, Міністр енергетики наголосив на необхідності нарощування "зеленої" генерації

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія й Китай використовують LinkedIn для шпигунства — розвідка Нідерландів Росія й Китай використовують LinkedIn для шпигунства — розвідка Нідерландів
Співробітники спецслужб Росії та Китаю використовують LinkedIn для шпигунства, створюючи фейкові акаунти фахівців, щоб добратися до людей, які їх цікавлять.
Load next