Останні масовані атаки РФ завдали енергетиці збитків на понад $1 мільярд - Галущенко

Останні масовані атаки РФ завдали енергетиці збитків на понад $1 мільярд - Галущенко

Ситуація в енергосистемі досить складна після масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури протягом останніх місяців.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

На сьогодні йдеться про суми збитків на понад мільярд доларів. Але атаки продовжуються, і очевидно, що збитки будуть зростати, - зазначив Галущенко.

Міністр наголосив, що основних пошкоджень внаслідок масованих атак зазнали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії. Водночас тривають щоденні атаки на різні види енергооб’єктів дронами, балістикою або артилерією.

Система на сьогодні стабільна, але ситуація досить складна, - зазначив міністр, додавши, що наразі завдяки сприятливим погодним умовам енергосистему вдається балансувати потужностями ВДЕ.

Водночас у деяких регіонах, зокрема в Харкові, який щоденно зазнає ворожих обстрілів, діють обмеження електропостачання. В області здійснюються роботи для стабілізації ситуації та підготовки до проходження осінньо-зимового періоду.

Для проведення відновлювальних і ремонтних робіт, а також нарощування потужностей маневрової генерації залучається допомога міжнародних партнерів.

Нагадаємо, Росія окупувала Архангельське на Донеччині, - DeepState

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next