Промисловість ЄС має перейти на військові рейки, щоб підтримати Київ - єврокомісар

Промисловість ЄС має перейти на військові рейки, щоб підтримати Київ - єврокомісар

Європейська промисловість має перейти до режиму "військової економіки", щоб підтримати Україну зараз і в довгостроковій перспективі.

Про це повідомив єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, передає Agenzia Nova.

Коли ми розпочали розробку нової європейської оборонно-промислової стратегії, ми з Жозепом Боррелем погодилися, що об'єднання європейської та української оборонної промисловості має бути ключовою метою, - повідомив він на Форум оборонної промисловості ЄС-Україна в Брюсселі.

З його слів, сьогоднішня зустріч промислових лідерів є першим кроком, оскільки вона виводить співпрацю ЄС-Україна в оборонному секторі на новий рівень.

Я наполягаю на тому, щоб оборонна промисловість у Європі перейшла в режим військової економіки, щоб вони могли виробляти швидше і більше, з метою продовжувати підтримувати Україну зараз і в довгостроковій перспективі, хоч би що трапилося, - додав він.

Бретон заявив про необхідність продовжувати збільшувати потужності з виробництва боєприпасів у рамках нової європейської оборонно-промислової стратегії та нової європейської оборонно-промислової програми, метою якої є підвищення оборонної готовності Європи.

Стратегія покликана не лише підтримати європейську оборонно-промислову готовність, а й зміцнити зв'язки між європейською та українською оборонною промисловістю. Програма встановлює чіткі пріоритети для подальшого розвитку співробітництва, - сказав він.

Нагадаємо, У Криму дроном Magura V5 знищений російський швидкісний катер - ГУР (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео) На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео)
17 грудня працівники ДБР поблизу Верховної Ради намагалися вручити повістку про виклик народному депутату України Петру Порошенку.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Load next