На Миколаївщині керівнику оборонного підприємства повідомлено про підозру за розтрату понад 2 000 000 грн

На Миколаївщині керівнику оборонного підприємства повідомлено про підозру за розтрату понад 2 000 000 грн

У Миколаївській області правоохоронці повідомили про підозру директорам оборонного та комерційного підприємств за фактом розтрати понад 2 млн грн під час модернізації стендів для контрольних і здавальних випробувань двигунів та турбогенератора.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Встановлено, що посадові особи оборонного підприємства та товариства уклали договір на проведення певних робіт. Так, підрядник мав провести модернізацію стендів для контрольних і здавальних випробувань двигунів та турбогенератора.

Роботи підрядник виконав, але не в повному обсязі. Проте, в офіційних документах були зовсім інші відомості. Директор оборонного підприємства підписав та завірив печаткою акт прийняття-передання виконаних робіт з неправдивими даними, на підставі яких комерційна структура отримала кошти на свої рахунки. Сума завданих збитків – понад два мільйони гривень.

На підставі зібраних доказів директорам оборонного та комерційного підприємств повідомили про підозру. Дії фігурантів кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави. Обом фігурантам може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, СБУ спільно з ФБР та партнерами з ЄС викрила міжнародну мережу хакерів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Спільник Семенченка вийшов із СІЗО під заставку 5 млн грн
Євген Шевченко, підозрюваний у справі створення "приватної військової компанії" разом із депутатом Семеном Семенченком, вийшов із слідчого ізолятора під заставу в 5 мільйонів гривень.
НАБУ затримало брата судді Вовка при отриманні хабаря НАБУ затримало брата судді Вовка при отриманні хабаря
Національне антикорупційне бюро України затримало при отриманні хабаря на суму 100 тисяч доларів, брата голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.
Load next