Укрзалізниця планує придбати сучасні електровози за фінансування ЄБРР

Укрзалізниця планує придбати сучасні електровози за фінансування ЄБРР

АТ «Укрзалізниця» за проєктом Світового банку та за допомогою фінансування ЄБРР планує придбати до 80 сучасних потужних електровозів.

Як повідомляє пресслужба УЗ, відповідна закупівля опублікована на порталі тендерів Європейського банку реконструкції та розвитку.

За умовами конкурсу потенційний постачальник запропонує двосистемні електровози з максимальною експлуатаційною швидкістю до 120 км/год. Також він повинен взяти на себе зобов’язання з навчання персоналу Укрзалізниці для керування локомотивами.

Учасники, за умовами тендеру, мають подати два варіанти тендерної пропозиції — на постачання 30 або 80 локомотивів залежно від наявності фінансування.

Заявки на тендер приймаються до 22 липня 2024 року.

Тендерними вимогами передбачено, що переможець крім постачання локомотивів має створити на території України умови для обслуговування та гарантійного ремонту нового тягового рухомого складу.

Це еволюційний крок у підході до оновлення парку, адже компанія не лише купує техніку, а й змінює підхід до її обслуговування. Також це дозволить максимально локалізувати в Україні потужності для обслуговуванню та ремонту локомотивів, - зазначили в УЗ.

Раніше Укрзалізниця подала заявку на отримання фінансування від Світового банку за проєктом «Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)», а також заявку на отримання фінансування від ЄБРР.

Нагадаємо, Майже 350 ув'язнених вже звільнили для мобілізації в армію - Малюська

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next