Україна та Іспанія підписали безпекову угоду

Україна та Іспанія підписали безпекову угоду

Україна та Іспанія підписали двосторонню угоду про співробітництво у сфері безпеки. Мадрид зобов’язався надати один мільярд євро військової допомоги у 2024 році.

Про це відомо з пресконференції за участі президента Володимира Зеленського та іспанського прем’єр-міністра Педро Санчеса.

Ми зараз підписали політичний договір, який має дуже важливу роль. Це договір про майбутнє, і це приклад нашої рішучості, щоб надати Україні всі інструменти, щоб забезпечити Україну стабільністю, — заявив глава іспанського уряду та додав, що Іспанія стала десятою країною із ким Київ уклав подібний договір. 

За його словами, фінансова, військова та сфера виробництва, а також підтримка, реконструкція, відновлення і розмінування — це теми, які охоплює угода. 

Зеленський зазначив, що Іспанія пообіцяла надати мільярд євро військової допомоги цього року, а загалом ідеться про надходження додаткових 5 мільярдів євро на період 2024–2027 років через Європейський фонд миру. Зокрема, Санчес зауважив, що Мадрид зобовʼязується допомагати з протиповітряною обороною для захисту цивільного населення та інфраструктури.

Нагадаємо, Дані через «Резерв+» уже оновили понад 14 тисяч військовозобов'язаних у 124 країнах

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next