У Папуа-Новій Гвінеї через зсув ґрунту загинуло понад 2 тисячі людей

У Папуа-Новій Гвінеї через зсув ґрунту загинуло понад 2 тисячі людей

У Папуа-Новій Гвінеї внаслідок потужного зсуву ґрунту загинули щонайменше 2 тисячі людей.

Про це повідомляє CNN.

Невдовзі після катастрофи ООН заявила, що, імовірно, загинули до 100 людей, а пізніше повідомили про 670 загиблих. Однак ця цифра може бути значно заниженою, згідно з останнім прогнозом Національного центру з надзвичайних ситуацій країни.

Зсув поховав живцем понад 2 тисячі людей, завдав значних руйнувань будівлям, городам і спричинив серйозний вплив на економічне життя країни, — зазначив виконувач обов'язків директора Національного центру з питань стихійних лих Лусете Ласо Мана у листі до ООН.

Ситуація в регіоні залишається нестабільною, оскільки зсув продовжує повільно рухатися, додав він. Зокрема, головна автомагістраль, яка веде до цього району, повністю заблокована. Місцеві жителі змушені розкопувати каміння підручними інструментами. Деякі будинки засипані 8-метровим шаром ґрунту, через що важко дістатися до постраждалих.

Наразі не зрозуміло, що спричинило зсув, але, за словами експертів, він міг статися через значні опади та землетруси. Зокрема, в інших регіонах країни спостерігаються повені.

Нагадаємо, Швейцарія посилює заходи з висилки російських шпигунів перед Самітом миру

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Помер останній онук українського письменника Івана Франка - Роланд Франко Помер останній онук українського письменника Івана Франка - Роланд Франко
На 90 році життя помер останній онук видатного Івана Франка - Роланд, який популяризував спадщину "Каменяра".
Load next