Від початку повномасштабної війни Україна повідомила про підозри 100 вищим офіцерам РФ

Від початку повномасштабної війни Україна повідомила про підозри 100 вищим офіцерам РФ

Від початку повномасштабного вторгнення 100 представникам вищого офіцерського складу ЗС РФ Україна повідомила про підозри. 15 з них - по двох статтях.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Фігурантам повідомлено про підозру у підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни, а також у вчиненні воєнних злочинів (ст. 437 та 438 Кримінального кодексу України). 

За статтею 437 (злочин агресії) про підозру повідомлено 43 представникам вищого офіцерського складу Збройних сил Росії. Обвинувальні акти щодо 11 з них направлено до суду. 

Серед них: генерал-полковник, який керував військовою операцією зі спроби захоплення територій Чернігівської, Сумської та Київської областей та генерал-лейтенант, який віддав наказ захопити Маріуполь і штурмувати "Азовсталь".

За статтею 438 (воєнні злочини) про підозру оголошено 72 представникам вищого командування російської армії. Обвинувальні акти щодо 40 з них направлено до суду. Засуджено 8 осіб - 4 полковники, 3 майори та 1 генерал-лейтенант.

У відомстві зазначають, що в першому кварталі 2024 року про підозру повідомлено 8 представникам військового командування рф, чотирьом з яких повідомлено про підозри по двум статтям. Одну особу засуджено.

До числа підозрюваних зокрема увійшли: генерал-полковник, який віддавав накази системно обстрілювати "Харківський фізико-технічний інститут", де розміщена ядерна підкритична установка "Джерело нейтронів". Серед засуджених: майор, який розстріляв українського військовополоненого та знущався над цивільними.

Нагадаємо, Майно ексміністра Табачника передали в управління державі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next