Україна долучилася до глобальної співпраці з безпечного розвитку штучного інтелекту

Україна долучилася до глобальної співпраці з безпечного розвитку штучного інтелекту

У Сеулі (Південна Корея) відбувся другий глобальний саміт із безпечного розвитку технологій штучного інтелекту (ШІ), в якому взяла участь і Україна.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Зазначається, що розвиток ШІ має значний потенціал для української економіки та суспільства. Технологія може допомогти покращити ефективність роботи в різних галузях, а також сприяти появі нових продуктів та послуг.

Водночас важливо, щоб використання ШІ було етичним та відповідальним – на благо людей, а не завдаючи шкоди.

Учасники саміту погодили міністерську заяву, до якої долучилася Україна. Загалом, 27 країн та представники ЄС приєдналися до заяви, яка зосереджена на трьох цілях: безпеці, інноваціях та інклюзивності ШІ.

Участь України в AI Seoul Summit та підписання міністерської заяви – це чіткий сигнал нашого прагнення до відповідального та етичного розвитку ШІ. Ми вже активно працюємо над упровадженням ШІ в різних сферах, підвищуючи розвиток української економіки та покращуючи життя наших громадян, – зазначив заступник міністра цифрової трансформації Георгій Дубинський, який представляв Україну на саміті.

Нагадаємо, Люксембург вніс €5 мільйонів в «Артилерійську коаліцію» на підтримку України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна за допомогою штучного інтелекту шукає в соцмережах родичів загиблих окупантів Україна за допомогою штучного інтелекту шукає в соцмережах родичів загиблих окупантів
Систему, яка налаштовувалась для обробки заявок контакт-центру "Дії", тепер переналаштовано на автодозвони в Росію.
Load next